Home  /  БЛОГ  /  Current Page

Съвети за веждите – фото урок 1

Рамката на твоето лице са твоите вежди. Именно по тях можеш да доловиш и най-малката промяна в настроението. Леко потрепване, повдигане, смръщване… Точно в тяхната зона има разположени и много точки, които отговарят за отделни органи в тялото. Затова специалистите препоръчват в тази зона пиърсинга да се прави внимателно, както и да не се прави перманентен грим. Едно леко притискане по цялото им протежение прави масаж на тези точки и може да освежи цялото ти лице, да помогне за преодоляване на умората. Понякога можеш да познаеш дали имаш настинка, ако прекараш палеца си по вътрешната страна на окото, като започнеш от кладенчето и се движиш по ръба на очната кост. Ако усетиш бабунки или възелчета  то най-вероятно си „закачила“ нещо като настинка. Веждите са изключително важни, както за вътрешното ни здраве и красота, така и за външната. Добре оформени те наистина се превръщат в завършваща и безценна рамка на лицето и очите.

Ето няколко кратки и лесни трика за оформяне на вежди.

  1. Често се налага поправка на вече „счупени“ вежди като тази. Нагледен пример за объркана дъга и най-висока част на веждата, както и прекомерно изтъняване. Това може да се поправи, разбира се, докато израснат новите косъмчета.
  2.  Началото на веждата е добре да започва от началото на окото – кладенчето. Приема се, разбира се и няколко милиметра към носа. Без да се прекалява, че инак се получава ефекта на вечно смръщената. Ако пък са оскубани прекалено навътре, ще се раздалечат и ще направят челото и очите ви оптически раздалечени. Все пак се стремим към златната среда, нали?
  3. Краят й пък е добре да бъде там, където засича мислено пуснатата линия от долната част на ноздрата през края на окото (външният му ъгъл) и там където засече е нейната най-добра крайна позиция. Добрата дължина на веждата помага на окото да е по-отворено. Или поне оптично да изглежда така. Може да използвате дълга четка за рисуване, сламка, молив,  за да пуснете тази линия.
  4. Най-добрата височина на веждата да бъде след средата на окото. Именно тя придава мекота и съръшеност.  Ако тази височина на веждата бъде направена по-близо до носа има доста голям шанс веждите ви да заприличат на две запетайки или когато ги повдигнете в учудване да заприличат на клоунски. Винаги се обръщайте към препоръчан (много е важно да е препоръчан) специалист, защото при някои дами веднъж оскубани веждите могат и да не порастат повече.
  5. Цветовете, с които можете да дооформите и подчертаете веждите са от топлата гама. Сянка, която е МАТ. Една брокатена сянка би направила блестящи веждите ви, но и доста смешни. Е, разбира се, че ако гримът е тематичен и различен от ежедневен, може да ги правите каквото си поискате.

 

ОЧАКВАЙТЕ следващата статия – ще бъде показано как се дооформят веждите с помощта на скосена четка и сянка в топъл нюанс. 

Благодарности за четенето, харесването и споделянето! :)

Снимка: Студио Рубен
Модел: Zorie Green
Грим: Ангелина за grimiram.com

Related Posts :

  • Една от най-прекрасните вълшебни пръчици в моето Куфарче за грим, която може да съществува! Това ...

  • Време за море, почивка и много, много слънце. Нежно те целува и оставя красиви шоколадово-бронзо ...

  • Розмарина ( чубрицата и майораната) имат естествено силно антиоксидантно, противобактерийно, ант ...

  • Дойде сезона на големите оаранжево-златни тикви (за ядене :). До скоро и аз самата не знаех, ч ...

  •  Одри Хепбърн е казала "За красиви устни - изричай мили думи". И е съвсем права. Всичко онова, к ...

Оставете вашия коментар
Shares